Štúdijné odbory experimentálne overia na dvoch stredných školách

30.08.2012 Košice

Košice 30. augusta (TASR) - Experimentálne overovanie študijných odborov sa od septembra začína na dvoch košických stredných školách.

Pomaturitné kvalifikačné štúdium na košickom konzervatóriu je určené pre uchádzačov, ktorí získali úplné stredné všeobecné alebo odborné vzdelanie. Odbor predaj a servis vozidiel ako nadstavbové štúdium na Strednej odbornej škole (SOŠ) automobilovej je pre absolventov trojročného učebného odboru autoopravár so zameraniami – mechanik, elektrikár, karosár a lakovník. Pre TASR to uviedla hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Nové študijné odbory podľa hovorkyne pribudnú v Košiciach od nového školského roku na troch školách. Na SOŠ technickej na Kukučínovej to bude drevárstvo a nábytkárstvo – manažment v drevárstve a na Obchodnej akadémii Polárna animátor voľného času. Ponuka SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku na Kukučínovej sa rozšíri o odbory obchod a podnikanie, krajinárske úpravy a tvorba krajiny, a vidiecka turistika.

Odbor bilingválneho štúdia je zaradený pre Gymnázium Trebišovská v Košiciach, doplnila Bobriková.

Celkovo v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK bude v nadchádzajúcom školskom roku fungovať spolu 65 škôl s právnou subjektivitou, medzi nimi 19 gymnázií, dve konzervatóriá, dve spojené školy a 42 stredných odborných škôl.
 

Vyberte región